Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NP

Náhodně procházející

12. 8. 2009 13:20
Je to jinak

Ve skutečnosti je plno rodin, které by chtěly adoptovat dítě, ale překážky ze strany úřadů bývají značné. Zkoumá se způsobilost těch lidí (přitom vlastní děti mít můžou), přitom málokde by se dítě mělo hůř než v běžné rodině. Ovšem sociální ústavy a dětské domovy mají své zaměstnance, jejich příjem je daný dotací na jedno dítě. Pěstouni dostávají maloučást, adoptivní rodiče nic. Dětský domov čerpá od státu velké dotace, živí se tu zkrátka dost lidí. A jak řekl kdosi, kapři si svůj rybník nevypustí. Prostě dětský domov nestojí o adopce, takže se vymýšlejí různé naschvály a oddalování, získá se určitý čas a část rodičů se odradí.

Ne, není důvod, aby děti adoptoval někdo jiný, zejména ne anomální dvojice. Homosexualita normální není, je tolerovaná, zvýhodnovaná. Ale děti mají v rodině mít příklad, jak funguje rodina, ne spolužití dvou chlapů či dvou žen.

Dítě si z rodiny odnese dost, např. volba povolání je tak silně ovlivněna, ale i věci další, i normy pro rodinný život.

0 0
možnosti
G

garciaK

12. 8. 2009 13:58
Re: Je to jinak

Sociologé zkoumající tisíce modelů soužití členů lidského druhu zjistili:

1) Drtivě převažuje model polygamie

2) Homosexualita vždy byla, co do četnosti výskytu, běžná

Anomální dvojice? Homosexualita normální není? Prosím vás, přečtěte si něco o homosexuálním / bisexuálním chování zvířat (včetně lidí). Možná pak přestanete slepě opakovat dogmata dneška.

0 0
možnosti
TC

Toicem

12. 8. 2009 13:12
Masírka pokračuje

Demagogicky napsaný článek (tradiční rodina popsána schválně negativně, do protikladu k dětství v ústavu dána čistě hypotetická stabilní a milující homosexuální "rodina")...

Řešením je zjednodušit adopce (a pěstounství) pro heterosexuály, nikoli strkat děti do eticky nestandardního prostředí.

0 0
možnosti
G

garciaK

12. 8. 2009 13:47
Re: Masírka pokračuje

Nu. Jsem asi demagog. Někteří to o mě říkají. To když reaguji na věty typu "eticky nestandardního prostředí".

0 0
možnosti
MC

mirun2

12. 8. 2009 13:07
krystalizace

pěkně ta diskuse krystalizuje, takže "ženským" radši adopci povolit, "chlapům" radši ne, ti spolu nezůstanou, no a děti tedy dáme k adopci jen ty, které nechtějí hetero páry....pokud si jako dítě dostatečně zralé odsouhlasím, že když mě heteráci nechtějí, tak jdu k mámám, je to drsný, ale takhle to vidím a já bych asi k těm mámám šel.

A je to nefér, ale pro společnost je to nejlepší řešení;-)

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

12. 8. 2009 12:45
Adopce homo x heteropáry.

Domnívám se, že kdyby byla adopce homopáry schválena, stejně by byly komisí preferovány heteropáry, pak by na homopáry zbyly děti, o které není zájem (starší věk, postižení atd.). Tak by i tyto děti dostaly šanci, což je fajn. Pokud by se k tomu děti mohly vyjádřit, bylo by to fajn. Jako problém vidím pouze dvě věci:

1) Pokud mohu věřit sexuologu Weissovi, staví se negativně k tomuto problému z důvodu nestabilizace homosvazků, tedy by bylo potřeba vybírat svazky, které se jeví jako stabilní.

2) Ne každý citlivý člověk, navíc dítě třeba po psychotraumatu snese být terčem ostrakizace, ev. šikany za nestandardní rodinu. Muselo by to být tedy dítě, které to "unese", lapidárně řečeno.

0 0
možnosti

Marki123

12. 8. 2009 12:49
Re: Adopce homo x heteropáry.

Je fakt, že homosexuálové jsou více promiskuitní než hetero... U mužů to skutečně platí a znám to ze skušenosti svých homosexuálních přátel. Ale co homosexuální ženy? Ty se můžou nechat oplodnit kamarádem a s přítelkyní dítě vychovávat. A věřte tomu, že se to děje. Není to trošku nefér? Jinak s Vaším názorem souhlasím, děti v dětských domovech by být neměly a vím, že by tyto páry měly zájem i o špatně umistitelné děti.

0 0
možnosti

Marki123

12. 8. 2009 12:44
.

Jsem ráda, že ač křesťan, uvažujete empaticky. S Vaším článkem souhlasím, jen věta: "Dále tu máme studie, že sexuální orientace dětí není ovlivněna prostředím rodiny. Vážně?." mi příjde v kontextu nesmyslná. Mělo by tam být "JE OVLIVNĚNA" . Pak by to dávalo smysl.

0 0
možnosti
G

garciaK

12. 8. 2009 13:45
Re: .

Zdravím. Ty studie opravdu tvrdí, že sexuální prostředí rodiny neovlivňuje orientaci dítěte.

0 0
možnosti
N

Nika.meil

12. 8. 2009 12:41
Adopce...

Když si homosexuálové vykřičeli  registrovaná partnerství,tak se dušovali, že adopci dětí rozhodně požadovat nebudou. Zkrátka že reg.partnerstvím jejich absurdní požadavky končí. Čili není co řešit...nebo ano?

0 0
možnosti

Marki123

12. 8. 2009 12:45
Re: Adopce...

To je přesně salámová technika. Jeden plátek za druhým. A tohle chce skutečně hodně času. Takže: Je co řešit.

0 0
možnosti
J

jack095

12. 8. 2009 12:35
jsem proti

Nechť nejdříve z děcáku dostanou děti hetero páry. A homo páry nechť si děti udělají. Že to nejde? Asi  to příroda tak chtěla. Homo páry by děti vychovávat neměli.

0 0
možnosti
JD

pedr64

12. 8. 2009 12:41
Re: jsem proti

problém je v tom, že děcáky jsou plné dětí, které nikdo (tedy ty hetero páry)nechce

0 0
možnosti
P

pinguone

12. 8. 2009 12:34
..tradicni rodina je evolucne nejuspesnejsi

..rozmnozovacvi model..:-P v pripade potreby je mozne i tolerovat mnohozenstvi..

0 0
možnosti
RK

Radek0075

12. 8. 2009 12:35
Re: ..tradicni rodina je evolucne nejuspesnejsi

Moje řeč. A já zrovna teď takovou potřebu mám:-)

0 0
možnosti
RK

Radek0075

12. 8. 2009 12:31
Ono jde o něco jiného.

Homosexuálové jsou menšina a u nás každá menšina toho dokáže náležitě využít. Sám jsem pracoval s několika homosexuály a můžu říct že to bylo utrpení. Jeden kradl a šel na hodinu. Pak všude vyprávěl že je to právě proto že je homosexuál. Bohužel těch případů byla celá řada, někteří se dokonce dožadovali za každou cenu přátelství. Osobně by mi bylo jedno jestli homosexuální páry budou smět adoptovat děti. Jenže pak by šlo o žádost, stejně jako u heterosexuálních párů. Docela jsem zvědavej na reakci homosexuálů kterým by ona žádost byla zamítnuta.  Budou obviňovat úředníka z homofobie? Obávám se že ano.Rv  A jestli je lepší dětský domov, nebo výchova homosexuály? To je hodně pitomá otázka. Je vždycky lepší výchova v zázemí hodných lidí. Sexuální orientace v tom nemůže hrát nejmenší roli.

0 0
možnosti
G

garciaK

12. 8. 2009 14:34
Re: Ono jde o něco jiného.

Ano někteří by se tak rozčilovali. A platilo by to i opačně. Některé hetero páry by se rozčilovali, jaktože "ti buzíci" měli tu drzost adoptovat dítě, které chtěli oni. Víte, tohle není o orientaci. Ale o charakteru. Charakter není podmíněn orientací...jediní, kdo tak trochu vybočují jsou politici a právníci. :-)

0 0
možnosti
L

lesicatko

12. 8. 2009 12:07
Samozrejme , že je to v poriadku

Akokeby niekto vylamoval otvorené dvere - ved práve tie štúdie jasne poukazujú, že homosexuálni rodičia môžu byť práve tak dobrými rodičmi a vytvárať rovnaký typ rodiny, ako tí heterosexuálni. A je samozrejmé, že lepšia rodina, ako detský domov.

.

Len ma štve tá vaša demagógia ohĺadom tradičnej rodiny "Myšleno ta tradiční rodina. Silný pracující muž. Tichá žena, která si nechává nadávat a snese i pár ran přes pusu"

načo je dobrá táto dehonestácia tradičnej rodiny ? Je to fakt tradičná rodina ? A kde beriete istotu, že takáto nemôže byť aj adoptívna homosexuálna ? Ak by do takejto rodiny išli deti, bola by to chyba či už by išlo o homo alebo heterosexuálnu.

Za túto Vašu predstavu o tradičnej rodine som zvozil v SR momosexuálov , ktorí sa jej dehonestáciou chceli urobiť krajšími. A neskôr bol ten článok samotnými homosexuálmi označený ako nevydarený resp zavádzajúci.Skúste nabudúce bez toho. A skús si pozrieť aj ten článok a reakcie naň.

http://qlf.blog.sme.sk/c/179042/Adopcie-deti-parm

0 0
možnosti
G

garciaK

12. 8. 2009 12:48
Re: Samozrejme , že je to v poriadku

Omlouvám se. Neměl jsem v úmyslu dehonestovat jakoukoli rodinu...spíš se vysmívám těm, kteří spojení "tradiční rodina" používají jako argument k podpoře nenávisti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1879x
Člověk jako vy, žijící v ukvapené době všedních záhad. Narozen v Latinské Americe českým rodičům, dívám se na svět přes okraj máty a slunce (pokud v Čechách svítí).